Det tog sin lilla tid, men nu är mifoto äntligen tillbaka.
Mycket har hänt sedan sist för rastlös som jag är har jag kastat mig över flera olika projekt. Bland annat har en ny digital arbetshäst har införskaffats. Ja, det är en Canon. Jag tyckte jag har varit utan en backup allt för länge så varför inte?

Den analoga samlingen har på senare tid växt och till följd av det har ett mörkrum inretts. Jag hade en enorm tur och hittade en helt och fullt fungerande förstoringsapparat på loppis för 50kr, det var så det började. Än så länge framkallar jag bara svartvit småbildsfilm, men så småningom kommer jag ta steget till både färg och mellanformat.

Blixtfotografering är ett annat område som jag nördat ner mig i och jag tror mig numera ha "knäckt koden". Jag antar att det är lite som att cykla, man ska bara fatta galoppen sedan kan man börja. Så här i efterhand kan jag inte fatta hur jag klarade mig i 11 år utan belysningsstativ.
"Jag fotograferar bara i befintligt ljus". Visst. "Jag vet inte hur man fotograferar med blixt" är nog mer på sin plats.

Alltsammans kommer förr eller senare att förklaras och demonstreras i separata inlägg och med lite tur kan vi kanske få igång en diskussion i kommentarsfälten. Givetvis kommer jag att varva med mina egna verk och kanske någon enstaka gång ta steget ifrån ämnet bara för omväxlings skull.

Hur som helst - fullt ös!
Mycket nöje!