Jag erkänner, jag gillar kameraväskor. Jag har några stycken (för många) och jag tycker om möjligheten att byta väskor inför olika ändamål. Generellt tycker jag bäst om lådformade väskor som Domke F-2 eller Think Tank Retrospective-serien, de är praktiska och hållbara men Billinghams väskor har en helt annan stil och klass. Material som läder och mässing säger sitt om kvalitén.

Billingham Hadley Large har en väldigt lång justerbar axelrem som kommer väl till hands när man är i min längd. Jag är förresten 195cm lång. Axelstödet som finns som tillbehör medföljde väskan jag köpte och det är kort sagt grymt bra. Det skonar din axel och hindrar väskan från att glida av. Jag bär alltid axelväskor på min vänstra axel så glatta axelremmar är inget alternativ.

Remmarna med snabbfäste på framsidan är mycket praktiska. Man kan någorlunda lätt öppna och stänga dem med en hand (till skillnad från Domkes metallkrokar) och de ser ganska trevliga ut.

Hur mycket får man i väskan då? Låt se.

Huvudfackets mått är 370mm x 85mm x 300mm och det rymmer en Canon 5D MkIII med batterigrepp, ett 70-200mm f/2.8, en 600EX-RT och kommer fortfarande ha plats för mindre saker som korthållare eller hopvikbara blixtskenor. Om du är försiktig med din väska kan du även få plats med en fullstor iPad mellan canvasen och den uttagbara insatsen. Jag antar att man kunde trycka ner mer grejer om man lägger saker på varandra, men det gör jag mycket sällan.

Om man tar bort avdelarna i insatsen får man ledigt ner en 15” Macbook Pro, men då minskar följaktligen utrymmet för en kamera. Jag packade ner en Fuij X100 och en Macbook samtidigt en gång, men då var jag tvungen att ta bort motljusskyddet om det inte skulle bli för tight.

Fickorna på framsidan mäter 190mm x 70mm x 250mm och i dem får det om nödvändigt plats vars en stor DSLR. Själv har jag dem till filter, film, anteckningsböcker, iPhone, plånbok. Och ja, de är så stora.

Sammanfattningsvis rekommenderar jag starkt Billingham Hadley Large. De ser bra ut, de är rejäla och stryktåliga. Visst ja, de är vattenavvisande också (jag blev dyngsur förra helgen men mina prylar var torra när jag kom hem). Om du gillar utseendet och inte bär runt på massor av prylar - skaffa en!

Billingham Hadley Large