Polaroid PIC300 Front

PIC300 kanske ser ut lite som en leksak men är i själva verket en mycket kompetent direktbildskamera. Den har inbyggd blixt, 4 olika exponeringslägen och tar bilder i visitkortsstorlek. Filmkassetterna innehåller 10 bilder var och finns liksom kamerorna att köpa hos Brunos Bildverkstad. Till skillnad från de gamla, klassiska polaroidkamerorna sitter inte batteriet i filmkassetten utan drivs istället av 4st. AA-batterier.

För att starta kameran drar man ut objektivet varpå det blinkar till i exponeringsväljaren. En grön lampa som lyser med fast signalerar att kameran redo att ta en bild. När jag skulle ta min första bild hade jag inte en tanke på att varje filmkassett har en "darkslide" (ett skydd framför första bilden) som man tar bort genom att trycka på avtryckaren.

Sammanfattningsvis är PIC300 en kul kamera att ta impulsbilder med. När jag köpte min hade jag bara sett den på bild så när jag väl fick känna på den blev jag mycket positivt överraskad. Känslan när bilden framkallas i handen går ej att beskriva, den måste upplevas. Så köp en!

Polaroid PIC300 Rear

Polaroid PIC300 Top

Polaroid PIC300 Battery Compartment