Jag heter Magnus Isaksson och jag är fotograf. Jag håller till i Småland i södra Sverige och där jobbar jag som tekniker på en fabrik.

År 2003 köpte jag min första kamera. Sedan dess har jag plåtat som en galning, på gott och ont.

Ibland när jag kallar mig för fotograf ifrågasätter folk termen fotograf. -Är det ditt jobb? -Har du eget företag? Mitt svar brukar låta så här: Någon sa en gång att i samma ögonblick som du ser på fotograferandet som en konstform, först då kan du kalla dig för fotograf. Jag instämmer.

Folk frågar ofta vad jag använder för utrustning, så här följer några rader för er prylfixerade där ute. Digitalt använder jag mestadels Canon-systemkameror, närmare bestämt en 1Ds Mark III, en 5D Mark II, och en drös L-objektiv. Ibland rycker jag fram en Fuji X100. Vad gäller analogt kör jag med flera olika klassiker. Mätsökare, kompakter, Polaroider. Jag har ingen riktig favoritfilm men Portra 400 och Tri-X står för majoriteten av mitt filmlager. Framkallar och förstorar gör jag själv hemma.

Här på bloggen kommer du kunna ta del av mina bilder och läsa recensioner uppblandat med mina egna tankar och åsikter. Och förresten, det kan hända att jag glider ifrån ämnet så var beredd på det.

Mycket nöje!